4. marraskuuta 2012

Nakutaikaa?

BB-voidehuuma ei tunnu täällä länsimaissa laantuvan mihinkään. Niin selektiiviset kuin markettimerkit pukkaavat tiuhaan tahtiin omia versioitaan pihalle. Kesän kynnyksellä L'Oréal lanseerasi Garnierin BB:n rinnalle emobrändilleenkin oman BB voiteen. Olin tottakai kinnostunut siitä ja olikin mukava yllätys kun sain L'Oréal Paris Nude Magique BB Creamin blogin kautta testattavakseni kesällä.

IMG_7782

L'Oréalin Nude Magique BB Cream on niin kaukana alkuperäisestä BB-voiteesta kuin mikään voi olla. Se ei myöskään liippaa läheltäkään sävyttävää kosteusvoidetta kuten lähes kaikki länsimaiset BB voiteet. Nude Magique BB Cream on totaalisen omassa luokassaan mitä tulee koostumukseen tai peittävyyteen ja se on selkeästi vain meikkituote. Nude Magique lupaa toki kosteuttaa ihoa, mutta minä en huomannut siitä minkäänlaisia kosteuttavia ominaisuuksia. Normaalisti aasialaisten tai länsimaalaisten BB voiteiden alle ei tarvitse laittaa kosteusvoidetta, mutta Nude M kaipaa kaverikseen ehdottomasti päivävoiteen.

Voide itsessään on harmahtavaa, juoksevaa ja ohutta "litkua" jossa on "jyväsiä", jotka iholle hierottaessa vapauttavat väripigementtiä. Se on todella helppo ja vaivaton levitäää käsin. Nude Magique BB Cream jättää iholle todella kauniin mattaisen pinnan ja se tuntuu miellyttävältä ja painottomalta. Kuin meikkiä ei olisi ollenkaan. Tässä on kuitenkin kaksi muttaa. Sävy ja peittävyys.

En tietenkään odottanut Nuden peittävän punoittavia näppyjä tai vanhojen finnien pigmenttiarpia, mutta kun tämä ei oikein tuntunut peittävän tai tasoittavn yhtään mitään. Peittävyys on siis todella hento, reippaasti hennompi kuin Garnierin BB voiteessa. Minulle Nude Magique on vähän tyhjän kanssa yksinään, se vaatii päälle ehdottomasti meikkipuuterin ja peiteaineen joilla peittävyys saadaan tarvittavalle tasolle.

Sitten se toinen mutta. Testiin saamani Fair Skin Tone sävy oli minulle totaalisen liian tumma, jopa päivettyneellä kesäiholla, joka oli noin NC20 tasoinen. Vaikka kuinka yritin blendata sitä kaulaan päin sain aikaiseksi vain tumman rajan. Mieskin huomasi tuo rajan joten en missään nimessä voinut kuvitella sitä. Nude Magique erottui ihoani tummempana, jopa kämmenselällä, joka oli reippaasti kasvojani päivettyneempi. Se myös selkeästi tummuu ajan kanssa, joten ihoni reagoi Nuden kanssa hapettaen sen tummemaksi.

naked face 3.11.2012L'Oréal Nude Magique BB Cream
ennen (tukka hyvin kaikki hyvin) & jälkeen

Parista asiasta Nude BB:ssä kuitenkin pidin. Nimittäin sen jättämästä pinnasta ja pysyvyydestä. Se tuo iholle todella kauniin mattaisen mutta kuulaan pinnan, joka pysyy todella pitkään siistinä. Iho tosiaan näyttää nudelta, sellaiselta kuin siinä ei olisi meikkiä ollenkaan, mutta kuitenkin vähän paremmalta kuin ilman meikkiä. Olisin varmasti ollut täysin myyty Nudelle jos ihoni tarvitsisi vain aavistuksen tasoitusta ja jos sävy olisi ollut sopiva.

Ei Nude Magique siis huono tuote ole, sen todistaa Karkkipäivän The Skin postaus, jossa Sanni julista rakkauttaa Nude BB:lle. Arvosteluja lukiessa kannattaa siis aina muistaa, että ei ole huonoja tuotteita on vain erilaisia tarpeita ;) Minun tarpeisiini Nude M ei vastaa sitten ollenkaan, mutta sinulle, joka omaat ihon jossa ei ole paljoa peitettävää Nude voi olla se oikea.

Onko joku teistä ihastunut Nude BB:hen?

Muut Mustan Kajalin BB-voide arvostelut voi käydä lukemassa täältä:

Missha Perfect Cover BB Cream
Skin Food Mushroom Multicare BB Cream
Garnier Miracke Skin Perfector All-In-One B.B. Cream

*Tuote on saatu ilmaiseksi blogin kautta.

10 kommenttia:

 1. Mä kirjoittelin tästä kans viime viikolla ja enkä nyt ihan pää edellä ihastunut. Mulla oli tuotteesta vaan näytepussi ja kirjoitinkin, että toinen testikerta olisi ehkä tarpeen jotta saisi kunnollisen kuvan miten tämä nyt toimii. Sävy oli kans mulle aavistuksen liian tumma.

  Ihan jees, mutta tuskin ostan omaksi. Mulla on parempiakin meikkipohjia olemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuo sävy olisi ollut sopivampi olisin voinut ihastuakin tähän, toimii hyvin meikkipuuterinpohjalla, mutta yksinään ei kyllä mitenkään.

   Poista
 2. Mä pystyin kesällä käyttämään, kun mun pisamat tummentaa mun ihoa sen verran, mutta nyt näyttäisin siltä että olisi lätrännyt itseruskettavan kanssa, jos tuota tunkisin naamaani. Peittävyys ei todellakaan tarpeeksi hyvä mun iholle, kesällä menetteli kun kasvot paremmassa kuosissa ja pisamat tekee muutenkin ihosta laikukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskellä kesän "parasta" rusketusta tämäm erottui mulla edelleen kaulaa ja muuta kroppaa tummempana, jopa kämmenestä joka on varmaan kropan ruskettunein kohta kesällä se erottui tummana länttinä. Väittäisin, että mun kämmen on kyllä ruskettuneena tummempi kuin sun naama pisamoineen ;) Tästä voidaan varmaan vetää se johtopäätös, että mun iho kemia ei vaan ilmeisesti tule toimeen tämän kanssa :P

   Poista
 3. Ite oon aika rakastunut tähän. Kesällä käytin tätä myös yksinään meikkipohjana ja päivävoiteena, koska ihoni ei ihan kamalasti rasvoitu. Toimii myös pohjana Lily Lolon meikkipohjalle. Että ehdottomasti on vakiopaikan mun meikkihyllyltä löytäny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä on melkeinpä vähän katkera, että tämä ei vaan toiminut mun nassun kanssa kun niin moni tuntuu tästä tykkäävän :P

   Poista
 4. Mäkin tykkäsin tosta Nude BB:stä sen takia minkä tuntuiseksi se jäi iholla! Ja itsellä se riitti peittämään ihan hyvin pienet virheet ja arkikäytössä olis ihan jees. Mutta se sävy, öhh! Aivan liian tumma :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! On ihan käsittämätöntä miten tumma tuo vaalein sävy on.

   Poista
 5. Itse hankin tuon kesällä ja se oli minulle myös silloin hieman liian tumma. Nyt olen päätynyt käyttämään sitä "tasoittavana" voiteena pienen määrän meikkivoidetta alle tai sitten meikkivoiteeseen suoraan sekoitettuna. Nude BB tuntuu mielestäni iholla ihastuttavan kevyeltä, mutta enpä minäkään sitä yksinään voi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koostumus tuossa on tosiaan todella nappi! Tuntuu ihan omalta iholta, mutta vaan paremmalta.

   Poista

Jos kirjoitus ihastutti tai vihastutti jätä kommentti :) Kommenttien hyväksyntä on otettu käyttöön roskapostikommenttien lisääntymisen vuoksi.