2. marraskuuta 2012

Syksyn suosikit

Syksyn tullen kosmetiikkaa ja etenkin värikosmetiikkaa tulee käytettyä kesää enemmän. Olen pyyhkinyt taas syksyn aikana pölyt luomiväreistä, puhdistanut huulipunat hämähäkinseiteistä ja tarttunut taas ilolla kynsilakkoihin ja meikkisiveltimiin. Syys- ja lokakuun aikana olen varmasti käyttänyt reippaasti enemmän kosmetiikkaa kuin koko kesänä. Tässä joitakin syys- ja lokakuun suosikkejani.

autumn favorites

MACin Rebel on päätynyt huulille useammankin kerran syys- ja lokakuun aikana. MACin kuvauksen mukaan Rebel on "Midtonal cream plum" ja nyt on pakko sanoa, että tuo kuvaus ei kerro Rebelin kauneudesta yhtään mitään. Minusta Rebel on enemmäkin marjaisa fuksia, täydellinen näyttävä syyssävy. Rebel on satin koostumusta, eli se on puolihimmeä ja vain aavistuksen hohtava. Koostumukseltaan se on paksumpaa ja raskaampaa kuin kosteuttavat punat, mutta ei yhtä kuivaa kuin mattapunat. Satin-punien pysyvyys onkin juuri koostumuksen vuoksi erittäin hyvä ja juuri pigmenttisyyden ja pysyvyyden vuoksi satin on yksi lempikoostumuksiani MACiltä. Osana kokonaista meikkiä Rebeliä voi katsella täältä.

Toinen huulipunapuolelle tehokäytössä ollut yksilö on MACin viime syksyn limited edition mattene puna Naked Bliss. Siinä missä Rebel on värikäs ja näyttävä on Naked Bliss hillitty ja turvallinen. Olen aikaisemmin valitellut miten Naked Blissin koostumuksessa on toivomisen varaa ja kuinka se tuntuu huulillani vetäytyvän todella näkyvästi "huuliryppyihin", mutta nytpä löysin siihenkin ongelmaan ratkaisun syksyn kolmannen huulisuosikin muodossa.

Labellon marjaisa Vitamin Shake huulirasva tarttui kaupasta mukaan akuutissa huulirasvanpuutteessa ja se onkin osoittautunut varsin mukavaksi tuttavuudeksi. Vitamin Shake Karpalo & Vadelma sisältää aitoa karpalo- ja vadelmauute, C- ja E-vitamiini, B5-provitamiini ja siinä on suojakerroin 10. Pehmennyksen ja kosteutuksen lisäksi se antaa huulille hieman kiiltoa ja pikkuisen hentoa vaaleanpunertavaa väriä. Ei tämä mikään superhuulirasva ole, mutta sopii hyvin kevyenä päiväkäyttöön ja juurikin huulipunan alle.

Urban Decay Naked 2 -paletista olen tässä pienen ajan sisällä pauhannut jo lähes kyllästymiseen saakka. Mutta kun se vaan on niin täydellinen. Se on juuri oikeanlainen paletti mun mieltymyksille ja luomiväritykkäämisille. Jos tykkää taupeista ja etenkin jos kylmäsilmämeikki miellyttää lämpimää enemmän kannattaa ehdottomasti hankkia Naked 2. Ykkönen on jäänyt kakkosen hankkimisen jälkeen vähemmälle käytölle.

Lancômen Hypnôse Star mascaran sain kesällä testattavakseni blogin kautta. Hypnôse Starilla saa kauniit ja siistit ripset, ei huimaa tuuhennusta, mutta kaunista erottelevuutta. Se tuo siis kivasti pituutta ja maltillisesti tuuheutta. Ainoa huono puoli Starissa oli massan kohtalaisen nopea kuivuminen ja ehdottomasti paras puoli oli älyttömän nätti tuubi. Koska Hypnôse Star kuivuu kohtalaisen nopeasti pitää se ehdottomasti olla käytössä ainoana ripsivärinä, jotta siitä ehtii saada kaiken hyödyn irti. Tähtiripsiväristä olenkin jo kirjoitellut täällä enemmän.

IMG_7360

Oxblood vaatetuksen sävynä on yksi tämän syksyn trendeistä. Minä en punaista (enää) päälleni pistä, mutta kynsillä dekadentit punaisen ja viinin sävyt ovat viehättäneet. Kynsiin on useaan otteeseen päätynyt Essien Recessionista, jonka sain blogin kautta ja Illamasquan Scarab, jonka olen omistanut jo vuoden päivät, mutta josta en ole kirjoittanut blogissa kertaakaan. Recessionista on viininpunainen creme ja Scarab on melkeinpä verenpunainen metallinen lakka. Kykää kurkkimassa kuvia lakoista kynsillä täältä ja täältä.

Edullisempien kynsilakkojen puolella HenkkaMaukan petroolinen cremelakka Moody Model viihtyi kynsillä erittäin tiiviisti koko syyskuun ajan. Olin todella positiivisesti yllättynyt H&M:n kynsilakkojen laadusta. Pigmenttiä on hyvin, ne levittäbyt kauniisti ja kestävät kynsillä ihan yhtä hyvin kuin OPIt, Essiet ja China Glazet. Kuten aikaisemminkin mainitsin ainut huono puoli näissä on kömpelö korkki joka tekee lakkaamisen aavistuksen hankalammaksi. Muitakin H&M lakkoja on tullut kokeiltua, mutta Moody Model nuosi suosikiksi.

Kosmetiikkasuosikkien lisäksi on syksyyn kuulunut suosikkeja muiltakin saroilta. Musiikkipuolella Borknagar on soinut tiiviisti luureissa koko tämän syksyn ajan, etenkin keväällä ilmestynyt Urd ja vuonna 2000 ilmestynyt Quintessence ovat olleet tehosoitossa ja onhan se -98 julkaistu The Archaic Coursekin päätynyt levylautaselle aika tiuhaan tahtiin. Quintessence ja The Archaid Course ovat vanhoja suosikkeja, mutta Urdin sain syksyn kynnyksellä avomieheltä. Urd ei auennut minulle heti, mutta mitä enemmän sitä kuuntelen sitä enemmän se tuntuu iskevän. Urdilla ilostuttaa erityisesti aikaisemman solistin, ICS Vortexin, paluu riveihin. Miehellä on vaan yksinkertaisesti niin jumalainen ääni (nippelitietona kerrottakoon, että mies on naimisissa Nemin piirtäjän kanssa ja heillä on poika nimeltään Storm ja jännästi viime vuonna ilmestynyt Vortexin soololevy on nimeltään Stormseeker). Minulle levyn parhaita biisejä ovat Frostrite ja Roots.

Yksi sellainen asia minusta joka ei varmasti ole pahemmin blogin kautta tullut selville on, että juon kahvia äärettämön harvoin ja silloinkin yleensä kahvijuomia joissa on enemmän oheistuotteita kuin kahvia. Teetä sitten kuluu sitäkin enemmän. Monen monta kuppia päivässä. Tämän syksyn aikana olemme avomiehen kanssa koukuttuneet totaalisesti Twiningsin Voyage Indian Goa teehen. Sen mehukkaan appelsiininen maku tuntuu sopivan pimeneviin syysiltoihin mitä mainioimmin. Tenttikirjoihinkin jaksaa keskittyä paremmin kun voi käpertyä sohvan nurkkaan höyryävän kuuma ja herkullisen appelsiiniselta tuoksuva teemukikädessä.

p.s. jos ette vielä ole käyneet osallistumassa Mustan Kajalin synttäriarvontaan klikatkaa itsenne tänne!

3 kommenttia:

 1. Mitä musiikkin tulee, oletko kuunnellut bändiä nimeltä 2 Wolves? http://www.youtube.com/watch?v=v7O6vlpKgmE
  Uusimman levyn Men of Honour voi ostaa levy-yhtiö Inversen omasta kaupasta http://www.inverse.fi/store/
  Anteeksi mainonta, mutta arvelin että saattaisit pitää tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tuollainen aikaisemmin osunut tielle, uusi tuttavuus siis. Täytiipi katsastaa millainen on.

   Poista

Jos kirjoitus ihastutti tai vihastutti jätä kommentti :) Kommenttien hyväksyntä on otettu käyttöön roskapostikommenttien lisääntymisen vuoksi.