27. joulukuuta 2012

Born to Bio manteliöljy

Kirjoitin viime vuoden marraskuussa ihastuksestani manteliöljyyn. Vaikka olen edelleen sitä mieltä, että manteliöljy on ihan paras apu kuiville käsille ja kynsinauhoille, on kylpyhuoneen peilikaapissa nököttävä öljytölkki kuitenkin jäänyt todella vähälle käytöllä epäkäytännöllisen pakkauksen vuoksi. Tölkistä huomaa, että se on tosiaan tehty elintarvike- eikä kosmetiikkakäyttöön. Stockmannilta ostetusta La Tourangelle manteliöljytölkistä hulahtaa aina ihan liikaa öljyä kerralla ja sitä kerääntyy tölkkiä kiertävään syvänteeseen.

Jos olisin ollut fiksu olisin siirtänyt öljyn alunperin pipetti- tai pumppupulloon, mutta koska minulla ei sellaista ollut omasta takaa saatavilla jäi ajatus idean asteelle. Olen vuoden aikana käyttänyt manteliöljyä käsirasvana ja kasvoseerumina noin 1/3 tölkkiä, jos sitäkään. Alkaisi varmaankin olla aika heittää öljy menemään, sillä en usko sen olevan enää ihan priimaa.

Born to Bio sweet almond oil

Kuin tilauksesta sain synttäriarvonnan palkintosponssin yhteydessä Born to Bion maahantuojalta blogisynttärilahjaksi pumpullisen lasipullon 100% luomulaatuista manteliöljyä. Pumppupullosta on todella helppo annostella juuri sopiva määrä öljyä käsiin tai kasvoille ilman, että öljyä menee ollenkaan hukkaan. Yksi pumppaus riittää käsille ja puoli pumppausta kasvoille. Pumppupullo on helppokäyttöisempi ja siistimpi kuin öljyä hurjia määriä ympäriinsä hulautteleva metallitölkki. Funktionaalisuuden lisäksi laispullo vetää pisteet kotiin muotoilullaan. Ulkoasultaan vähäeleinen ja tyylikäs lasipullo näyttää huomattavasti nätimmältä kylppärin kaapissa kuin metallitölkki.

Manteliöljy on koostumuseltaan ohutta ja hyvin imeytyvää ja se tuoksuu hennon pähkinäiseltä. Se sisältää runsaati A- ja E-vitamiinia ja sopii erityisesti kuiva- ja herkkäihoisille rauhoittavien ominasuuksiensa vuoksi ja kevyen koostumuksensa puolesta myös rasvoittuvalle iholle. Luinpa jostain, että manteliöljyn pitäisi myös auttaa akneen ja yhden tutkimuksen mukaan se suojaa ihoa ultravioletti B-säteiltä.

Born to Bio tuotteita voi ostaa muun muassa Hyvinvoinnin Tavaratalosta (affiliate link), jossa manteliöljyn hinta on 21,90€.

*Jutussa esiintyvä tuote on saatu lahjaksi maahantuojalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kirjoitus ihastutti tai vihastutti jätä kommentti :) Kommenttien hyväksyntä on otettu käyttöön roskapostikommenttien lisääntymisen vuoksi.