17. joulukuuta 2012

Kuollettavat silmät

Olen ripsiväririntamalla vannonut vuodesta 2009 asti MaxFactorin False Lash Effectin nimeen. Olen kokeillut vuosien varrella myös monia muita ripsivärejä, muutamia selektiivisiä ja aika monta markettiripsaria, mutta vasta nyt olen löytänyt sen ripsivärin, joka ihan oikeasti pystyy haastamaan False Lash Effectin. Olen toki monesta muustakin ripsivärisrä pitänyt paljon ja moni kokeilemani ripsiväri on sellainen, jonka voisin hankkia uudestaan, mutta mikään niistä ei ennen tätä ole yltänyt ihan samalle viivalle False Lash Effectin kanssa. Holy Grail ripsivärini haastaja on nimeltään Eyes To Kill.

Giorgio Armani Eys To Kill II

Giorgio Armani Eys To Kill

Kaikista ylisanoista huolimatta joita Giorgio Armanin Eyes To Kill on itselleen kerännyt olin skeptinen olisiko tuosta perinteisein harjan näköisestä harjasta ihan oikeasti antamaan ripsilleni sitä siistiä ja eroteltua, mutta tuuheaa lookia, josta tykkään. Kokemukseni mukaan kumi- ja muoviharjaiset ripsivärit ovat parhaiten erottelevia (MaxFactor False Lash Effect ja Masterpiece), joten nykyisin kallistun aina mieluummin kumiharjojen puoleen. Perinteisillä kuidusta tehdyillä mascaraharjoilla olen useammin saanut epäsiistit ja paakkuiset ripset, vaikka eivät kaikki muovi- ja kumiharjaisetkaan täytä vaatimuksiani. Uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan Eyes To Killiä sillä muunmuassa TiffanyD, jonka kanssa mascaramakuni menee usein yksiin, on kehunut sitä erittäin paljon.

Koostumukseltaan Eyes To Killin massa on ennemminkin kuivaa kuin märkää, mutta, vaikka oma tuubini on ollut auki heinäkuusta asti ainakaan vielä se ei näytä kuivumisen merkkejä. Ripsiväri jättää ripset todella pehmoisiksi ja joustaviksi. Kuten False Lash Effect, myös Eyes To Kill tekee yhdellä kerroksella varsin luonnolliset, mutta näyttävällä tavalla luonnolliset ripset ja sitä on mahdollista kerrostaa näyttävämmän ja tuuheamman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Eyes To Kill ei kestä kerrostamista ihan yhtä hyvin kuin FLE, jota on mahdollista sutia ripsiin melkein niin monta kerrosta kuin haluaa, vaan se on parhaimmillaan kahdella kerroksella, kolmannenkin voi laittaa, mutta silloin erottelevuus alkaa kärsiä. Eyes To Kill tuuhentaa, erottelee, pidentää sekä taivuttaa ripsiä aavistuksen, eli se tekee ihan kaiken mitä ripsiväriltä haluan!

naked lashes
alastomat ripset

Giorgio Armani Eyes To Kill III
vasemmalla puolella kaksi kerrosta ja oikealla yksi kerros

Olen pitkään ollut markettiripsivärien ystävä, sillä pääsääntöisesti ripsiväreissä marketti- ja selemerkkien erot eivät ole olleet suuren suuria. Viimeisten vuosien aikana olen kuitenkin hiljalleen alkanut kallistua aavistuksen verran enemmän selektiivisten ripsivärien puolelle. Ensimmäinen koskaan kokeilemani selektiivinen ripsiväri oli Guerlain Maxi Lash, josta pidin ja jota ei enää tehdä, siinä muuten oli perinteinen harja. Seuraavaksi kokeilin Diorshowta ja Diorshow Blackoutia ja kumpikaan ei pahemmin vakuuttanut. Olen myös kokeillut Dior Iconicia ja MACin Opulashia, kumpikaan ei ihan hirmuisesti jäänyt ihastuttamaan. Guerlainin Maxi Lashin lisäksi muita vaikutuksen tehneitä selektiivisiä ripsivärejä ovat olleet Helena Rubinstein Lash Queen Feline Blacks, Chanel Sublime De Chanel ja Lancome Hypnôse Star ja nyt sitten Giorgio Armanin Eyes To Kill.

Ripsiväriarvioiden kommenteissa kysytään usein suttaantuiko ripsiväri päivän aikana tai varisiko se? Vaikka yläluomeni ovat helposti ravoittuvat ripsivärit eivät suttaattu silmissäni. Päivän loppupuolella ripsiväriä saattaa olla hiukan kulkeutunut alaluomen ulkonurkkaan, mutta minua tuo pieni suhru ei häiritse. Koska laitan ripsiväriä lähes aina pelkästään yläripsiin alaripsistäkään ei pääse mitään siirtymään iholle. Ripsivärit variset minulla erittäin harvoin. Ainoa kokeilemani ripsiväri, jotka oikeasti on varissut ja ollut siten ongelmaksi asti on ollu Lumene Blueberry Curl, joka varisi niin, että päivän päätteeksi silmissä oli roskan tunne. Aina. Joka päivä. Toinen loppua kohden varisevainen ripsiväri on ollut Maybelline Colossal, mutta siinä variseminen astui kuvaa vasta noin kahdeksan tunnin tienoilla.

Minulla pääsääntöisesti kaikki ripsivärit toimivat moitteettomasti siinä mielessä, että ne eivät pahemmin suttaannu eivätkä varise. Käytän todella harvoin vedenkestävää ripsiväriä ja taivutan ripseni ehkä muutaman kerran vuodessa. Viimeksi ripseni on taivutettu kun kävin Inglotilla meikattavana. Ripsikampaakin käytän aniharvoin. Ripseni ovat luonnostaan taipuisat, mutta eivät superpitkät, supertuuheat tai supertummat. Ripseni ovat varsin helpot siinä mielessä, että ne eivät minusta kaipaa taivuttamista tai muuta ylimääräistä puleeraamista. Pelkkä ripsiväri riittää minulle.

Vannotteko te markettien mascarahyllyihin vai selektiivisiin ripsivärimarkkinoihin?

Suomessa Giorgio Armanin värikosmetiikkaa myyvät Helsingin ja Oulun Stockmannit. Eyes To Kill ripsivärin normaalihinta on 36€.

12 kommenttia:

 1. Wau, tekisipä mieleni kokeilla! False Lash Effect Fusion on ollut luottoripsarini, juuri sen ansiosta, koska sitä voi niin huoletta kerrostaa (ja mä tosiaan kerrostan kaikkia ripsareita, en oikeestaan tajua, miten voi kellään riittää se yksi tai kaksikaan kerrosta oli mikä tahansa ripsari kyseessä :D). Sit oon kokeillut Mschicin uutta TLC-ripsaria, joka yllätti positiivisesti, tuntuu lähes samalta kuin False Lash Effect Fusion ja kärjellä on tosi helppo viedä ripsaria ihan ripsien tyveen, ja sit toi Isadoran Big Bold Mascara tosiaan tekee ihan naurettavan näyttävää jälkeä, mutta toisaalta sillä on tosi helppo saada paakkuista jälkeä. Lisäksi noilla kahdella haastajalla on niin ikään helppo sotkea yläluomensa ripsarilla, en tajua miten voi olla, mutta suunnilleen joka kerta onnistun töhrimään sinne. :D False Lash Effect Fusionin kanssa sitä vaan ei yksinkertasesti tapahdu, oonko sit niin tottunut just siihen harjaan ja sen ulottuvuuksiin... :D

  Sit, en olis koskaan uskonut tekeväni tätä, mutta oon käyttänyt myös samasa silmämeikissä kahta eri ripsaria yhtä aikaa. :D Siis esim. Alle False Lash Effect Fusionia, päälle ja kärkiin Big Bold Mascaraa. :D Eräskin kysyi tälläsen kokeilun jälkeen et onko mulla tekoripset. :D Sit kans kun mulla on yhäkin pyörimässä tuo False Lash Effect Bold Volume 24 (koska se vain paksuntaa, ei juurikaan pidennä tai taivuta), niin saatan laittaa alle tuota Fusionia ja tätä 24:a päälle tuomaan volyymiä: toimii muuten oikeestaan ihan mielettömän hyvin. :D Oon aiemmin pitänyt about hulluina ihmisiä, jotka käyttää kahta tai kolmea ripsaria yhdessä ja samassa silmämeikissä, mutta oon huomannut, että tuo on kätevä tapa saada ainakin käyttöä niille, jotka muuten meinaa jäädä vaan onnettomasti pyöriin. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en huomannut normi FLE:ssä ja Fusionissa mitään eroa, mulla ne käyttäytyi identtisesti. Mschicin ripsareihin, mulla on pikkuinen kammo hirmuisen X-Rated flopin takia, vaikka yhden huonon vuoksi ei koskaan saisi tuomita kaikkia loppuja.

   En ole ripsien kanssa mikään hifistelijä joten mulle riittää edelleen yksi ripsiväri :) Kaikki yritän käyttää pois, ne "huonommat" arkena kun naamassa ei oikein ole muuta kuin se ripsari, mutta en jaksa alkaa kerrostelemaan montaa tuotetta. Haluan, että yksi tuubi tekee sen tuloksen jonka haluan. Mutta onhan tuo kyllä kätevä tapa käyttää hudit pois.

   Poista
 2. Vau, hienolta näyttää! Oma suosikkini on jo reilun vuoden ajan ollut Maybellinen Falsies, mutta Eyes to Kill on sekin kokeilulistalla. En vain tiedä, raskinko ostaa, kun pidän Maybellinestakin paljon. We'll see. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on monta kertaa tehnyt mieli kokeilla tuota, mutta ripsarivarastot on niin pitkään olleen täynnä saatujen takia, että en ole ostanut. Ehkä kun jemmassa oleva tuubi Eyes To Killiä loppuu kokeilen sen viimein. Falsiesia on kyllä kehuttu moniaalla.

   Poista
 3. Erinomaista jälkeä!

  Suosikkini oli ennen sama kuin sulla enkä uskonut löytäväni parempaa, mutta niin ykkösripsarin asema vain vaihtui yllättäen toiseen: Mary Kay Ultimate mascara.

  Olin elämäni ensimmäistä kertaa MK:n kutsuilla ja jotain ostaakseni valitsin sattumalta tämän ripsarin. Suhtauduin todella skeptisesti sen tehoon, mutta kuinkas kävikään. Täytyy sanoa, etten olisi uskonut rakastuvani tähän ripsariin, mutta näin vain tapahtui. Hinta oli joku 28-29 euroa ja se on mulle liian suolainen. En tiedä mitä teen, kun tämä loppuu.

  Ripsarista sanotaan näin:
  Mary Kay® Ultimate Mascara™ antaa äärimmäistä volyymia tehden ripsistä erittäin paksut ja tuuheat, joissa on jopa viisi kertaa enemmän volyymia. Smart Wiper™ -teknologia antaa oikean määrän ripsiväriä harjaan, jonka ansiosta saat aina täydellisen määrän, kun kastat harjan ripsiväriin. Ei paakkuunnu eikä tahraa. Kuivuu nopeasti. Kestää jopa 12 tuntia. Sopii piilolinssien käyttäjille ja herkkäsilmäisille. Sävyt ovat musta ja musta/ruskea.

  VastaaPoista
 4. Masterpiece Max ja FLE on myös mun suosikkeja, mutta hyvältä näyttää kyllä tuo Armanikin! Rispiväri on vaan jotenkin sellanen juttu mihin en yksinkertaisesti raaski kauheasti "törsätä". Siis kun markettikamastakin tosiaan löytyy niitä itselle hyvin sopivia :)

  Uusin tuttavuus tällä rintamalla on ollut mulla Avonin joku sellainen Super Curl tai vastaava (en ihan nyt muista nimeä :D), siinä on myös kumiharja mutta se on sellainen kaareva. Oon kyllä tykännyt siitäkin, laitan yleensä Masterpiece Maxia alle ja Avonia päälle, koska jälkimmäinen myös taivuttaa. Tosin taivutinta mun pitää joka tapauksessa ehdottomasti käyttää, muuten ripset sojottaa vaan alaviistoon ja se on vähän nounou :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en Masterpiece Maxista tykännyt kun sitä kokeilin sen tullessa markkinoille, alkuperäisestä kyllä tykkään.

   Poista
 5. Mä ostin tän heti kun vaan markkinoille putkahti, mutta en tykästynyt niin hirveästi, että olisin ostanut toistamiseen...

  Nyt tosin tykkään näistä mun pidennyksistä niin paljon, etten aio luopua niistä kun vasta jos joskus on ihan pakko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yksi tuubi jo jemmassa odottamassa kuin tuo loppuu ;)

   Poista
 6. Kerros millä prkleellä nuo kimallehilesysteemit saa kynsistä pois?? Mä en ainakaan saa kynsilakanpoistoaineella muuta, kun tarttumaan niihin tiukasti sitä pumpulia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin: http://blackkohl.blogspot.fi/2012/01/glitterlakan-poistaminen-made-easy.html Tai vaihtoehtoisesti huovalla.

   Poista
  2. Voi kiitos!! :) Nytpä ratkes taas yks ongelma elämässä :D

   Poista

Jos kirjoitus ihastutti tai vihastutti jätä kommentti :) Kommenttien hyväksyntä on otettu käyttöön roskapostikommenttien lisääntymisen vuoksi.