14. tammikuuta 2013

NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer

Yksi Lontoon kosmetiikkaostoksistani oli Narsin keväällä lanseerattu Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF 30/PA+++. Sävyttävä kosteusvoide on pakattu Narsille tyypilliseen mattapintaiseen mustaan tuubiin, jonka alareunassa on läpinäkyvä raita. Tuubissa on 50ml tuotetta, eli saman verran kuin normaaleissa kosteusvoiteissa yleensä. Minulla on vaalein sävy, Light 1 Finland, joka sanoo olevansa neutraali sekoitus pinkkejä ja keltaisia pohjasävyjä, mutta kyllä se minusta selkeästi kellertävältä näyttää. Myyjä tarjosi minulle alunperin sävyä Medium 1 St. Moritz, joka kyllä olisi varmasti sopinut ruskettuneeseen ja aurinkopuuterilla tuunattuun hipiääni, mutta halusin nimenomaan talvi-iholle sopivan sävyn joten päädyin Finlandiin. Kertauksena sanottakoon vielä, että ihoni on keltaiseen kallellaan oleva t-alueelta rasvoittuva normaali iho. MACin meikkivoiteissa käytän talvella sävyä NC15 ja kesällä NC20-25 on passeli.

IMG_8474

IMG_8466

Nars Pure Radiant Tinted Moisturizer lupaa suojata ihoa auringolta, kosteuttaa, tehdä siitä hehkuvamman ja häivyttää tummia läikkiä ja hyperpigmentaatioita vain neljässä viikossa. Vaikka tätä tuoteta ei bb-voiteena markkinoidakaan on tämä lähempänä aasilaisia bb-voiteita kuin yksikään länsimainen bb-voiteena markkinoitava tökötti sekä lupauksiensa, että toteutuksensa puolesta. En ole käyttänyt Pure Radiant Tinted Moisturizeria yhtäjaksoisesti neljää viikkoa putkeen, joten en osaa sanoa ovatko finnien jättämät pigmenttiarvet siinä ajassa haalistuneet normaalia nopeammin, mutta ei tämä mitään pahaakaan iholleni ole tehnyt.

Ihan ensimmäiseksi olin todella yllättynyt siitä kuinka hyvin tämä peittää. Yksi kerros tekee ihosta selkeästi tasaisemman värisen ja kuulaamman ja toisella ohuella kerroksella sain poskien ja leukaperien punoituksen todella hyvin piiloon. Peittävyys on ehdottomasti parempi kuin Garnierin tai L'Oréalin bb-voiteissa. Ihan meikkivoiteen luokkaa peittävyys ei ole, mutta ei se kevyesti kerrostettuna paljoa jää esimerkiksi Chanelin Vitalumière Aquasta. Voiteen tuoksu on miellyttävän raikas, ehkä aavistuksen voimakas, mutta ei mitenkään häiritsevä. Koostumukseltaan voide on notkeaa ja se levittyy iholle helposti sormin ohuena kerroksena. Kosteutustehoiltaan Pure Radiant Tinted Moisturizer on hyvä ja se riittää minulle päivävoiteeksi jopa näin talvella. Se kuivuu nopeasti ja jättää iholle todella kauniin pinnan ja kuulaan hehkun. Pysyvyys on yllättävän hyvä, ensimmäisen puuteroinnin t-alue tarvitsee noin kolmen tunnin päästä levityksestä, mutta seuraavan kerran meikkiä pitää ehostaa vasta työpäivän loputtua (jos viitsii, minä en yleensä viitsi).

IMG_8692IMG_8702
Joulukuun aikana kaiken strenssin ja epäsäännöllisen syömisen seurauksena nassu hiukan räjähti, mutta nyt ollaan taas menossa parempaan suuntaan.

Pidän Pure Radiant Tinted Moisturizerista sen helppouden ja yllättävän hyvän peittävyyden vuoksi. Yritin miettiä tätä kirjoittaessa miksi pidän tästä paljon enemmän kuin yhdestäkään kokeilemastani bb-voiteesta, vaikka monessa bb-voiteessa, etenkin aasialaisessa, on samat hyvät ominaisuudet kuin tässä. Tulin siihen tulokseen, että kyse täytyy olla koostumuksesta ja tuoksusta. Usein bb-voiteet jättävät ihon hieman nahkean tuntuiseksi ja tarvisevat sen vuoksi ehdottomasti puuteroinnin. En voi sietää nahkealta tai rasvaiselta tuntuvaa ihoa ja siksi puuteroin myös monet mattaisen pinnan jättävät meikkivoiteet (MAC Studio Fix Fluid, Revlon ColorStay, L'Oréal True Match). Pure Radiant Tinted Moisturizer taas kuivuu iholla nopeasti samettiseksi ja nahkeudesta ei ole tietoakaan.

Tuoksun puolesta kaikissa kokeilemissani aasilaisissa on ollut jotain vikaa, Missha tuoksui todella voimakkaalta, Skin Food tuoksui enemmänkin kropparasvalta kuin joltain naamaan laitettavalta ja Dr. Jart+ tuoksui jollain tapaa raikkaalta mutta silti voimakkaan kemikaalimaiselta. Narsin tuoksu on miellyttävä, raikas ja mikä parasta se ei jää pitkäksi aikaa leijumaan naaman ympärille. Ei tässä voi tehdä kuin yhden johtopäätöksen "Mää ole tuoksuvammane".

Syksyn ja talven aikana lempiyhdistelmäni on ollut tämä sävyttävä kosteusvoide puuteroituna MAC Mineralize Skinishfinish Naturalilla sävyssä Light Plus. Silmänalusille olen sutinut milloin mitäkin peiteainetta ja näpyille ja lisäpeittoa tarvitseville pigmenttimuutoksille olen käyttänyt MACin Studio Finish Concealeria sävyssä NC15.

Kosteuttavuutensa vuoksi tämä tuskin sopii rasvoittuvalle iholle, mutta muille tätä uskaltaisin suositella. Ainakin Melli ja Myy ovat myös ihastuneet tähän kun taas Smykkitytöltä Nars sai teilaavan tuomion.

Oman sävyttävän kosteusvoiteeni ostin Lontoon Selfridgesin Nars tiskiltä, mutta jos et ole lähiaikoina matkustamassa Narsin myyvään maahan ainakin Narsin omat sivut, HQhair ja Asos toimittavat myös Suomeen. Esimerkiksi HQhairissa NARS Pure Radiant Tinted Moisturizerin hinta on noin 35€.

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä, Nars ei pettänyt taaskaan! :) Ja kivaa että tuon vaaleimman sävyn nimi on Finland, aika osuvaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nars ei kyllä ole tähän mennessä pettänyt kertaakaan. Voisko ne tuoda sen Suomeen? Pliiis!

   Poista
 2. Mahtavaa, mahtavaa! Just katselin tätä tuotetta HqHairin sivuilla mutta en uskaltanut vielä tilata sokkona hintansa vuoksi. Nyt voisi jo harkita, mielenkiintoinen kirjoitus!

  (sävynimi nauratti täälläkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halpahan tämä ei tosiaan ole, mutta hyvä. Ja kannattaa muistaa, että tuossa tuubissa on tosiaan 50ml kun meikkivoiteissa yleensä on 30ml.

   Poista
 3. Hahaa! Hauska tuo nimi! Me suomalaiset ollaan maailmallakin tunnettuja vaaleudesta. :D

  Heitin sulle tunnustuksen blogissani. ;)
  http://glitz8glam.blogspot.fi/2013/01/isadora-silk-road.html

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä niin hyvää! Harmiksi nuo molemmat vaaleat sävyt on aika keltaisia. Alaskan valitsin sen takia, että jossain kaikki sävyt vertailevassa kuvassa se näytti hieman vähemmän keltaiselta kuin Finland. Mutta on kyllä ehdottomasti kesäsävy minulle, talvella liian tumma. Jos saisi vielä jonkun neutraalimman 0-sävyn.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tuo kyllä neutraali ole, keltainen ihan selkeästi. 0 sävy olis kyllä pop, vaikka mulle tuo Finland menee ihan OK:sti.

   Poista
 5. En Narsin nimistä muuten niin välitä, mutta FInland oli hauska juttu. :)

  Mun pitää ehkä vähän vetää sanojani takaisin. Sanoin tuotteen olevan meikkivoidemaiden ja olenkin ilmeisesti lutrannut sitä samaan tapaan kuin huonoja meikkivoiteita, mutta sävy on mullekin ihan sopiva kunhan levittää tuotetta todella pienen määrän. Voisi jopa sanoa, että olen alkanut tykkäämään tuotteesta ihan oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhun kyllä Orgasmit ja Deep Throatit uppoaa, kiero huumorintaju ;)

   Paljoa tuota ei tosiaankaan kerralla tarvitse, liika tuote tekee mullekin jopa näin talvella aavistuksen rasvaisen fiiliksen, mutta ei missään nimessä mitään sellaista kuten esim. Garnierin BB-voide.

   Poista
 6. Onko St. Moritz sitten seuraava tummuusaste Finlandista? Mietin jo tulevan kevään ja kesän helppoja aamuja, ja sitä, onko Alaska sitten reilusti punapigmenttisempi (tai vastaavasti St. Moritz liian tumma)... Aaargh, vaikeaa, kun ei netin kautta kuitenkaan näe värejä kunnolla, eikä viitsisi ihan arvalla tilata lähes neljänkympin tuotetta ;) Jospa sinä osaisit kertoa näiden eron, kun olet St. Moritzia päässyt läträämäänkin? :)

  - Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finland on vaalein, Alaska on seuraava ja St Moritz on tummusasteeltaan kolmas. Ikävä kyllä en osaa sano noiden kahden pohjasävyistä oikein mitään, sillä en niihin pahemmin kiinnittänyt huomiota, sillä olin taustatutkimuksen perusteella tullut siihen tulokseen, että Finland on se mun sävy talvella.

   Narsin mukaan kaikki kolme ovat neutraaleja, mutta lukemani perusteella taittavat kuitenkin enemmän keltaiseen. Finland on MACiin verrattuna jotain NC15/20, Alaska on ilmeisesti jossain NC20/25 akselilla ja St Moritzista taas olen lukenut, että moni NC35:n käyttää sitä, mun mielestä se tosin ei ollut ihan niin tumma. Kannattaa lueskella vaikka MakeupAlleystä kokemuksia ja arvioita, siellä aika moni mainitsee MAC sävynsä ja vertaa sitä kokeilemaansa. http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/itemid=150237

   Poista

Jos kirjoitus ihastutti tai vihastutti jätä kommentti :) Kommenttien hyväksyntä on otettu käyttöön roskapostikommenttien lisääntymisen vuoksi.