5. tammikuuta 2013

Puhdas ja herkkä

Kuten aikaisemmin mainitsin, kävin marraskuussa tutustumassa Doven uuteen Pure & Sensitive -linjaan. Uuden linjan tähtituote on palasaippua ja muita tuotteita ovat kosteusvoide, roll-on- ja suihkedeodorantti, ja suihkusaippua. Pure & Sensitive tuotteet on kehitetty erityisesti herkän ihon tarpeet mielessä, joten niissä ei ole lisättyjä hajusteita ja ne ovat parabeenittomia. Suihkugeelin erityinen NutriumMoisture-teknologia lupaa varmistaa kosteuttavien ainesosien vaikutuksen syvälle ihoon ja kosteusvoiteen DeepCare Complex lupaa korjata ihoa tehokkaasti.

IMG_8412

Molemmat Pure & Sensitive linjan deodorantit ovat täysin tuoksuttomia, niissä ei minun nenääni ole edes sitä perinteistä hajustamatonta tuoksua. Molemmat lupaavat pitää kainalot kuivina ja tuoksuttomina 48 tuntia. Noin huimasta pidosta en tiedä, mutta päivän ne kestävät moitteettomasti. Molemmat dödöt ovat hyvää peruskauraa, mutta eivät täysin nappivalintoja mustan kanssa sillä molemmista kyllä jää valkoiset jäljet mustaan paitaan (ja rintaliiveihin).

Pure & Sensitive suihkugeelin tuoksu on varsin mieto ja puhdas. Itse en täysin tuoksuttomista suihkugeeleistä perusta, joten hento tuoksu on tervetullut. Suihkugeelissä on paksu ja samettisen kermainen vaahto. Vaikka tiedän, että vaahdolla ei ole mitään tekemistä itse puhdistumisen kanssa silti mitä paksumpaa ja kermaisempaa vaahto on, sen parempi ;) Suihkugeeli pesee hyvin ja jättää ihon pehmoiseksi ja kimmoisaksi, mutta ei kiristäväksi tai nahkeaksi.

Suihkugeelin rinnalla toinen lempparini tästä viisikosta on kosteusvoide. Kroppani iho on talvella kuivuuteen taipuvainen ja vaikka varsinaisia kuivia länttejä siihen ei tulekaan, sääret ja käsivarret saattavat hilseille ellei rasvaamisesta pidä huolta. Erityisesti selkä ilmoittaa kuivumisesta vimmatulla kutinalla. Vartaloni iho tuntuu siis talvella olevan varsin pintakuiva.

Rasvaan kroppani aina iltaa myöden ja en yleensä jaksa odotella kosteusvoiteen imeytymista hirmuisen pitkään, vaan vilukissana vedän pyjaman nopsasti päälle. Ajan mittaan olenkin alkanut arvostaa enemmän ja enemmän kropparasvoja, jotka imeytyvät nopeasti ja alkanut karttaa mm. The Body Shopin vartalovoita, jotka tuntuvat jäävän iholle pitkäksi aikaa pyörimään ja lopulta päätyvät pyjamaan ja lakanoihin.

Kosteuttavuudestaan ja yllättävän täyteläisestä lotionmaisesta koostumuksestaan huolimatta Doven Pure & Sensitive hypoallergenic body lotion imeytyy varsin nopeasti. Se pehmittään ihon mallikkaasti, jopa kuivan korppuisat kyynärpääni ovat tämän jäljiltä pehmoiset ja sileät ja pehmeä tunne pysyy iholla yllättävän pitkään. Kuitenkin näin talvella, tukkoisten nenien ja limaisten kurkkujen kulta-aikana paras asia vartalovoiteessa on ollut tuoksuttomuus. Vartalovoiteessa on erittäin hento ja aavistuksenomainen hajustamaton tuoksu, joka häviää iholta lähes samantien. Tämän kanssa nukkumaan mennessä ei tarvitse pelätä, että voimakkaat tuoksut saisivat nenän vielä enemmän tukkoon ja pään särkemään. Minulla ei onneksi ole tuoksuallergioita, mutta jostain syystä hajuvedet ja tuoksuvat voiteet yhdistettynä nuhaiseen oloon saavat helposti aikaan päänsäryn ja pahan olon. Summa summarun, Blissin vartalovoiteet pysyvät edelleen suosikkeinani, mutta tämä menee hyväksi kakkoseksi ja erityisen hyvä valinta tämä on silloin kun haluaa tuoksutonta vaihtoehtoa.

Vaikka palasaippua on koko Pure & Sensitive linjan SE tuote, ei se minua sytyttänyt. Käteni eivät ehkä huuda tämän saippua jälkeen ihan yhtä paljon kosteusvoidetta kuin aikaisemmin käyttämieni Lushin saippuoiden, mutta ero on aika minimaalinen. En tykkää palasaippuoista suihkussa kropan pesussa, joten tämä on pysynyt visusti lavuaarin reunalla. Ihan hyvä perussaippua tämäkin on, mutta kallistun siltikin mieluummin Lushin tuoksuvien herkkusaippuoiden pariin ja jätän nämä suosiolla kaupan hyllylle.

Onko joku herkkis jo ehtinyt kokeilla näitä? Onko mikään tuote noussut mielestänne ylitse muiden?

*Tuotteet on saatu ilmaiseksi blogin kautta

2 kommenttia:

  1. Itselläni on kokeilussa Buzzador -kampanjan myötä tuo body lotion ja se on ihan hyvä tuote, vaikkakin tuoksua jää kaipaamaan. Onneksi kuitenkin on noita muita puteleita rivissään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kosteusvoide on kyllä hyvä, tykkäilen tosiaan ja voisin hyvin ostaa omillakin roposilla.

      Poista

Jos kirjoitus ihastutti tai vihastutti jätä kommentti :) Kommenttien hyväksyntä on otettu käyttöön roskapostikommenttien lisääntymisen vuoksi.